Mijn naam is Fred Hendrikx, werkzaam bij FysioHolland Etten-Leur. Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van rug-, nek-, schouder- en heupklachten. Tijdens de behandeling maak ik regelmatig gebruik van dry needling technieken om verkrampte spieren los te maken. Mijn ervaring is dat na een dry needling sessie de spierspanning vaak al aanzienlijk is hersteld en dat ik daarna eventuele gewrichtsblokkades veel makkelijker kan opheffen met manuele therapie. Dit houdt in dat ik u kan begeleiden bij klachten zoals nekpijn, hoofdpijn, lage rugpijn, maar ook pijnklachten in schouder/arm/hand, door bijvoorbeeld foutief of te lang achter bureau/PC te zitten. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in de sportschool. Ook vind ik het leuk om te fietsen of een lange boswandeling te maken.

Ik werk nauw samen met collega’s in de praktijk met de specialisatie bekken- en/of kinderfysiotherapie. Ook worden er regelmatig rug- en nek cliënten naar mij toegestuurd door huisartsen in het gezondheidscentrum voor manueel therapeutische behandeling.

Ik vind het ook leuk om hardlopers te behandelen die zijn aangesloten bij een atletiekvereniging of loopgroep, want ik heb zeker affiniteit met hardlopen. Vroeger heb ik redelijk fanatiek gelopen, resulterend in 1.11.32 op de 1/2 marathon en 31.51 op 10 km. Het is heel leuk en dankbaar om te merken dat vaak enkele behandelingen toereikend zijn om weer probleemloos te kunnen hardlopen!

Wat ik bijzonder vind tijdens het behandelen van nek- of lage rugklachten is de enorme verbetering die al na een behandeling kan optreden. Iemand met een stijve nek kan weer direct probleemloos over de linker/rechter schouder kijken of iemand met een zeer pijnlijke stijve rug kan weer makkelijk voorover buigen en de grond aantikken. Veel cliënten ervaren dit direct als een opluchting. Als er geen spectaculair resultaat is opgetreden na eerste behandeling dan is mijn ervaring dat vaak na 4 of 5 behandelingen alsnog aanzienlijk herstel zal optreden.

Contact Fred Hendrikx

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).

What do you want to do ?

New mail