Ik ben Fons van Schaik, algemeen fysiotherapeut en in 2015 heb ik de Master of Science in de Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit van Brussel voltooid. Ik werk als fysiotherapeut en manueel therapeut bij FysioHolland Roosendaal in RevaPoint en FysioHolland Oud Gastel. 

Manueel therapie richt zich met name op nekpijn, hoofdpijn of klachten aan (lage rug) en schouder. Veel vaker nog is het een combinatie van verschillende klachten die met elkaar in verband staan. 

Het mooie aan ons vak als fysiotherapeut vind ik het om samen met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van zijn of haar klachten, de klachten te verhelpen maar zeker ook preventief te werken naar de toekomst toe, zodat cliënten weten hoe ze klachten in de toekomst kunnen voorkomen.

Een moment dat mij erg goed is bijgebleven is het moment dat ik een vrouw onder behandeling kreeg die door haar knieklachten steeds inactiever was geworden, dit zorgde er vervolgens voor dat ze flink aangekomen was in gewicht. We zijn samen op zoek gegaan naar de oorzaak van de knieklachten om zodoende deze negatieve spiraal te kunnen doorbreken. Na een intensief traject namen de knieklachten af en mevrouw werd weer actiever, ze kreeg weer regie over haar eigen leven!

Contact Fons van Schaik

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).