Mijn naam is Ellen Lammers, kinderfysiotherapeut bij FysioHolland Hoofddorp. Ik werk al ruim 20 jaar met veel plezier met kinderen. Kort na de opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het werken met kinderen. Ik heb oog voor de setting van het kind in zijn/haar omgeving en probeer het beste in het kind naar boven te halen. Alles naar de mogelijkheden én met gevoel voor het niveau van het kind.

Eén van mijn specialisaties is het behandelen van kinderen met problemen in de grove en/of fijne motoriek. Iedere leeftijd heeft specifieke aandachtsvelden. Bij baby’s denk je bijvoorbeeld aan een voorkeurshouding. Bij het schoolgaande kind denk je aan het niet goed meekomen met gym vaardigheden of moeite met schrijven. Daarnaast heb ik mij ook verder gespecialiseerd in het werken met kinderen met sensorische prikkelverwerkingsproblemen.

Ik werk nauw samen met de omgeving waar het kind zich in bevindt. Er is regelmatig contact met alle scholen in de omgeving en ook met de meer specialistische omgevingen waar kinderen opgevangen worden of hun onderwijs hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan de nauwe samenwerking met onder andere MOC ’t Kabouterhuis. In deze omgevingen heb ik ook ervaring opgedaan met kinderen met meervoudige problematiek.

Daarnaast draai ik mee in het team van kinderfysiotherapeuten op de kinderorthopedie poli van het Spaarne ziekenhuis en zie ik veel kinderen en pubers met orthopedische klachten, sportblessures en/of pijnklachten. Door de nauwe contacten met de omliggende ziekenhuizen, waaronder het Spaarne Ziekenhuis, maak ik onderdeel uit van de verschillende netwerken rondom het kind zoals onder andere het netwerk huilbaby’s.

Ik vind het heerlijk om te werken met kinderen en hen te helpen om plezier te krijgen in bewegen en ook in het klachtenvrij te bewegen. Het samenwerken met ouders, en andere betrokken zoals school, sportvereniging of andere hulpverleners maakt het werk nog veel leuker en afwisselender.

Contact Ellen Lammers

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).