Mijn naam is Daphne Koster-Patiwael, ik ben voor FysioHolland locatie Meteorenweg werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en gespecialiseerd in chronische klachten. Bij psychosomatische fysiotherapie moet je denken aan de bewustwording van dat wat je lichaam je probeert te vertellen. Meestal zijn we ons niet bewust van deze lichaamssignalen, totdat deze signalen onaangenaam worden. Door te leren de aandacht hier op de juiste manier op te richten, kan je de klachten positief beïnvloeden.

Chronische klachten kunnen zich uiten als pijn, maar ook als vermoeidheid, gespannenheid, slaapproblemen en allerlei andere ongemakken waarbij er geen aanwijsbare beschadiging is.

Ik ben in het bijzonder gericht op de rol van de hersenen bij al deze klachten. Door life-events, langdurige overbelasting of een bepaalde manier van omgaan met je lichaam kunnen de hersenen overprikkeld raken. Hierdoor ontstaan allerlei verschillende klachten en kunnen de hersenen deze klachten niet meer goed herstellen.

Dit ontstaat vaak geleidelijk, als een emmer die langzaam vol druppelt. Na verloop van tijd, al dan niet na een stressvolle situatie, kan deze emmer overlopen. Zo ontstaan er ook vaak klachten zoals angsten en depressie, de klachten die in de regel behandeld worden door de psycholoog. Samenwerking tussen psychosomatisch fysiotherapeut en psycholoog komt vaak voor bij deze chronische spanningsgerelateerde klachten.

Men hoort mij regelmatig zeggen dat mijn werk het mooiste is dat er bestaat. Dat komt omdat ik het al zeer bijzonder beschouw dat mensen hun gevoel durven delen en vervolgens de reis met mij willen maken om zichzelf beter te leren begrijpen en te helpen. Omdat ieder mens anders is, is deze reis ook nooit hetzelfde. Door de ontdekkingen die cliënten maken ontstaan er mooie (maar ook emotionele) momenten en krijgen ze handvatten om met moeilijke situaties om te gaan en meer te genieten van wie ze zelf zijn. Als je iemand dat cadeau kunt geven en je mag dat proces begeleiden, dan is dat fantastisch!

Psychosomatisch fysiotherapeut Amsterdam Noord Daphne Koster

Contact Daphne Koster

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest). En bekijk mijn ervaring en scholing ook op linkedin.