Ik ben bewegingswetenschapper en fysiotherapeut bij Fysiotherapie Hoofddorp en ik ben gespecialiseerd in niet aangeboren neurologische aandoeningen (CVA, MS, Parkinson(isme) en ALS). Dit houdt in dat ik jou kan begeleiden bij klachten met bewegen bij het dagelijks bewegen. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de ijsbaan en een weekje per jaar in sneeuw. Daarnaast zit ik ook veel op de vouwfiets voor behandelingen aan huis. Vroeger was ik als tennisleraar ook veel op de tennisbaan te vinden, maar nu nog slechts incidenteel.

Ik werk nauw samen met collega’s in praktijk en neuroverpleegkundige en revalidatiearts in ziekenhuis en ben aangesloten bij het neuronetwerk (parkinson -, ms-netwerk). Het mooiste aan mijn werk vind ik het om mensen te helpen om hun problemen met bewegen op te lossen.

De momenten die mij het meest bijblijven zijn die wanneer een patiënt (mede) dankzij de behandeling weer dingen kan die kort daarvoor onmogelijk leken. Dit kan b.v. zijn: weer zelf de trap op lopen om zelfstandig te kunnen douchen of na lange tijd weer buiten kunnen komen om te lopen (met hulp van een rollator), maar ook weer de favoriete sport zonder problemen uitoefenen. Of wanneer mensen met met een enkel advies weer pijnvrij op kunnen staan bij bijvoorbeeld een acute rugklacht.

Foto website Cor de Vries juni 2020

Contact Cor de Vries

Heb jij een vraag of wil jij kennismaken en een afspraak maken? Neem dan contact op met de praktijk. Ik ga graag samen met jou aan de slag voor een effectieve aanpak van jouw klachten, zodat jij snel weer jouw dagelijkse activiteiten kunt oppakken.

Bekijk mijn waarderingen op Zorgkaart Nederland of laat een beoordeling achter als jij onder behandeling bent (geweest).