Diabetes en overgewicht

Je bent hier:

Diabetes en overgewicht

Heb jij diabetes en (ernstig) overgewicht? Dan is de kans groot dat jouw bloedsuikerwaarden schommelen. Wil jij hier iets aan veranderen, maar vind jij het lastig om te starten? Voel jij je niet prettig in de reguliere sportcentra? Of weet jij niet goed wat jij aankunt? Dan is dit beweegprogramma iets voor jou. Tijdens het programma diabetes en overgewicht werk jij in een veilige omgeving in kleine groepen en onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut aan jouw persoonlijke doelen.

Dit beweegprogramma wordt mogelijk vergoed vanuit jouw aanvullende verzekering. Dit kan verschillen per verzekeraar, informeer daarom bij jouw verzekeraar naar de voorwaarden. Jij betaalt een eigen bijdrage van € 25 voor de volledige training.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Diabetes en overgewicht

App Store logo icon - fysioholland

Afvallen met diabetes

Bewegen heeft een positief effect op het suikerniveau in jouw bloed, het verbetert de toevoer van energie door jouw hele lichaam. Daardoor gaat jouw lichaam, zelfs in rust, beter om met de suikers in jouw bloed. Jij zult merken dat jij je fitter voelt, dat jij gewicht verliest en dat jij beter slaapt. Goede redenen om mee te doen aan ons beweegprogramma, speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes en overgewicht.

Sporten met diabetes

Voorafgaand aan het beweegprogramma brengen we jouw gezondheid en beweeggedrag in kaart door middel van een gezondheidsmeting en conditietest. Gedurende drie maanden train jij twee keer per week een uur, waarin zowel conditie als kracht aan bod komen. Deze is bekend met jouw klachten en leer jij hoe jij stap voor stap jouw niveau kunt verhogen. Jij leert jouw grenzen kennen en krijgt weer vertrouwen én plezier in bewegen.

Diabetes en voeding

Naast de begeleiding van de fysiotherapeut op het gebied van bewegen, is het voor een gezond en actief leven is het soms ook nodig om jouw voedingspatroon aan te passen. We werken hiervoor samen met een diëtiste die jou advies en praktische tips geeft over de verbetering hiervan. Door de combinatie van gezonde voeding en meer beweging ben jij goed op weg naar resultaat!

"Mijn suiker is gezakt, en ik ben mijn medicijnen aan het afbouwen. Ik ben toch al een paar kilo kwijt en ik zit beter in mijn vel."

Dirk, 63 jaar

Waar kan jij terecht?

Heb jij vragen over diabetes en/of overgewicht? Of wil jij weten of het beweegprogramma geschikt is voor jou? Neemt gerust contact met ons op.

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.