Diabetes en overgewicht

Je bent hier:

Diabetes en overgewicht

Heeft u diabetes en (ernstig) overgewicht? Dan is de kans groot dat uw bloedsuikerwaarden schommelen. Wilt u hier iets aan veranderen, maar vindt u het lastig om te starten? Voelt u zich niet prettig in de reguliere sportcentra? Of weet u niet goed wat u aankunt? Dan is dit beweegprogramma iets voor u. Tijdens het programma diabetes en overgewicht werkt u in een veilige omgeving in kleine groepen en onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut aan uw persoonlijke doelen.

Dit beweegprogramma wordt mogelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Dit kan verschillen per verzekeraar, informeer daarom bij uw verzekeraar naar de voorwaarden. U betaalt een eigen bijdrage van € 25 voor de volledige training.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Diabetes en overgewicht

App Store logo icon - fysioholland

Afvallen met diabetes

Bewegen heeft een positief effect op het suikerniveau in uw bloed, het verbetert de toevoer van energie door uw hele lichaam. Daardoor gaat uw lichaam, zelfs in rust, beter om met de suikers in uw bloed. U zult merken dat u zich fitter voelt, dat u gewicht verliest en dat u beter slaapt. Goede redenen om mee te doen aan ons beweegprogramma, speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes en overgewicht.

Sporten met diabetes

Voorafgaand aan het beweegprogramma brengen we uw gezondheid en beweeggedrag in kaart door middel van een gezondheidsmeting en conditietest. Gedurende drie maanden traint u twee keer per week een uur, waarin zowel conditie als kracht aan bod komen. Deze is bekend met uw klachten en leert u hoe uw stap voor stap uw niveau kunt verhogen. U leert uw grenzen kennen en krijgt weer vertrouwen én plezier in bewegen.

Diabetes en voeding

Naast de begeleiding van de fysiotherapeut op het gebied van bewegen, is het voor een gezond en actief leven is het soms ook nodig om uw voedingspatroon aan te passen. We werken hiervoor samen met een diëtiste die u advies en praktische tips geeft over de verbetering hiervan. Door de combinatie van gezonde voeding en meer beweging bent u goed op weg naar resultaat!

"Mijn suiker is gezakt, en ik ben mijn medicijnen aan het afbouwen. Ik ben toch al een paar kilo kwijt en ik zit beter in mijn vel."

Dirk, 63 jaar

Waar kunt u terecht?

Heeft u vragen over diabetes en/of overgewicht? Of wilt u weten of het beweegprogramma geschikt is voor u? Neemt gerust contact met ons op.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak