Soms kun je wel wat motivatie gebruiken om te sporten. Daarom verzamelden we de meest inspirerende sportfilms van Netflix. Welke film kijk jij vanavond?

The Dawn Wall (2017)

Bekijk de trailer.

De ruim 900 meter hoge ‘Dawn Wall’ werd tot voor kort nog nooit beklommen. De bergwand is befaamd onder klimmers als een zeer lastige klimroute van de El Capitan in Yosemite National Park (VS). In deze documentaire zie je de poging van Tommy Caldwell en Kevin Jorgeson om als eersten de wand te beklimmen. Een inspirerende film, zolang je geen hoogtevrees hebt..

Zion (2018)

Bekijk de trailer.

Als je weinig tijd hebt is Zion een aanrader. Deze korte documentaire vertelt het verhaal van Zion, een tiener die zonder benen is geboren, maar ondanks dat competitieworstelaar wil worden. Een bijzonder verhaal over doorzettingsvermogen en kracht.

100 metros (2016)

Bekijk de trailer.

Deze Spaanse film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over Ramón, die te horen krijgt dat hij aan multiple sclerose lijdt. In plaats van zich bij de diagnose neer te leggen, besluit hij zich in te schrijven voor een Ironman-triatlon. Men vertelt hem dat hij nog geen 100 meter zal halen, maar daardoor laat hij zich niet tegenhouden.

Rudy (1993)

Bekijk de trailer.

Voor een klassieker kijk je Rudy. In deze Amerikaanse fictie film droomt Rudy van een carrière als american football speler. Maar hij is te klein, te schriel en te zwak. Toch besluit hij niet op te geven en zijn droom na te jagen.