schouderblad - fysioholland

Peter heeft een kantoorbaan waarbij hij heel de dag achter zijn pc zit. Tijdens zijn werkdag zit hij lang in eenzelfde houding. Hierdoor kreeg hij veel last van zijn schouder.

“Ik wist niet waar mijn schouderklachten vandaan kwamen, maar ik vermoedde wel dat het met mijn kantoorbaan te maken had. Zeker omdat ik er eigenlijk alleen last van heb, als ik aan het werk ben. De pijn trekt helemaal door naar mijn nek en armen, hierdoor had ik ook amper meer kracht in mijn armen. De klachten neigen een beetje naar RSI klachten.”

Huisarts adviseerde fysiotherapeut

“Mijn schouderklachten namen steeds verder toe, waardoor mijn werk eronder begon te lijden. Ik heb toen eerst een afspraak met de huisarts gemaakt. Hij had mij geadviseerd om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Ik was nog niet eerder onder behandeling geweest bij een fysiotherapeut, dus ik wilde mij eerst online inlezen. Via internet kwam ik bij FysioHolland uit. FysioHolland zit ook nog eens in hetzelfde pand als mijn huisarts, dus dat is helemaal makkelijk.”

Bewust van mijn houding

“Mijn therapeut is Job Bleeker. Hij is manueel therapeut en gespecialiseerd in schouderklachten. Ik vind de manier waarop hij behandeld heel prettig. Ik ben nu drie keer geweest en ik ben mij nu al veel meer bewust van mijn houding. Hij heeft mij uitgelegd dat ik tijdens mijn werk lang in eenzelfde houding zit, en dat er ook al veel voorkomen kan worden door mijn bureau en stoel goed in te stellen en tussendoor af en toe even te bewegen. Vooral het bewust bezig zijn met mijn houding heeft mij erg geholpen.”

“Als ik een cijfer mag geven dan is het zeker een dikke 8. Er moet natuurlijk altijd ruimte voor verbetering blijven! Al zou ik zo geen verbeterpunten kunnen noemen, ik ben gewoon heel tevreden!”

Actief aan de slag gaan

“Tijdens de intake heeft Job mij vooral veel vragen gesteld en uitleg gegeven over de werkwijze, de oorzaak van mijn klachten en aangegeven dat ik niet alleen op een tafel kom te liggen en wordt gemasseerd! Een misvatting die veel mensen bij een fysiotherapeut hebben. Ik moest zelf actief aan de slag gaan. Ik moest oefeningen doen samen met Job en deze thuis herhalen. Ik sport veel en neem de oefeningen nu actief mee in mijn training.”

“Op dit moment ben ik nog onder behandeling, maar ik verwacht dat ik nog maar een paar keer hoef te komen. De klachten zijn al veel minder. Waar ik heel blij mee ben, is dat ik nu veel bewuster ben wat ik zelf kan doen om de klachten niet te verergeren of zelfs te voorkomen!”

Een dikke 8

“Een volgende keer zou ik zeker weer voor FysioHolland kiezen! Ik vond het een prettige samenwerking. Als ik een cijfer mag geven dan is het zeker een dikke 8. Er moet natuurlijk altijd ruimte voor verbetering blijven! Al zou ik zo geen verbeterpunten kunnen noemen, ik ben gewoon heel tevreden!”