De mogelijkheden voor fysieke fysiotherapie behandelingen in de praktijk worden vanaf vandaag op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM, waarbij de veiligheid voor de cliënt en therapeut voorop staan. Met deze maatregelen kan fysiotherapie binnen de ‘anderhalve meter samenleving’ goed worden uitgevoerd.

Wanneer kan fysiotherapie behandeling in de praktijk plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak stellen we een aantal vragen om te beoordelen of de afspraak in de praktijk kan plaatsvinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we je om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is. Het blijft ook mogelijk om de behandeling (deels) online te laten verlopen.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling in de praktijk er uit tijdens corona?

Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden op de praktijk met de gestelde aanpassingen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom anders uit dan voorheen. De praktijk is anders ingericht, zodat de anderhalve meter afstand aangehouden kan worden. Niet iedereen kan zomaar binnenlopen, om drukte en onverantwoorde situaties te voorkomen. De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruikmaken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Deze beschermingsmiddelen worden alleen ingezet indien nodig; de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal huisregels te houden:

  • Was na binnenkomst de handen met water & zeep of gebruik desinfectiegel.
  • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk.
  • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider.
  • Zorg dat je maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis.
  • Vergeet niet om een eigen handdoek mee te nemen en neem eventueel een thuis gevulde bidon water mee.
  • Kleed je thuis om. In de meeste praktijken is de kleedruimte gesloten.
  • Maak geen gebruik van de toiletten.
  • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen geven, regelmatig en zorgvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden).

We danken je voor alle begrip en medewerking. Naast de nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie via (beeld)bellen ook beschikbaar voor iedereen indien gewenst of noodzakelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie of een afspraak maken?

Bekijk voor meer informatie deze pagina met veelgestelde vragen. Maak hier een afspraak met een fysiotherapeut in de praktijk of online.