Maandag maakte het kabinet nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus. Kappers en schoonheidsspecialisten moeten hun deuren sluiten. Dat is nodig omdat zij fysiek contact hebben met de klant. Maar fysiotherapiepraktijken moeten zoveel mogelijk wel open blijven. Het werk van fysiotherapeuten kan juist in deze tijd niet worden gemist. Wat betekent dat voor jou?

Fysiotherapie op afstand

De fysiotherapeut behandelt nu in beginsel alleen op afstand. De behandeling kan dus gewoon doorgaan, maar alleen telefonisch of via beeldbellen. Een fysieke behandeling (op de praktijk of bij je thuis) wordt alleen nog gepland in een noodzakelijke situatie. Daarvoor is een verwijsbrief nodig. Stem dus goed af met je therapeut hoe jij het beste geholpen kunt worden.

Wat is beeldbellen / telefonisch consult?

Nu het kabinet heeft besloten dat we fysiek contact zoveel mogelijk uit de weg moeten gaan, zijn we overgestapt op volledige online behandeling. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben daar veel ervaring mee. In een telefoongesprek of via een beeldverbinding bespreken we je klachten en adviseren we hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Als de klachten aanhouden of te gecompliceerd zijn voor online begeleiding, dan overleggen we samen de vervolgstappen. Met een iPhone of iPad gaat beeldbellen nu heel gemakkelijk via de FysioHolland app. Binnenkort kan dat ook via Android.

Meer informatie of een afspraak maken?

Bekijk voor meer informatie deze pagina met veelgestelde vragen. Lees hier meer over fysiotherapie op afstand en plan een online consult.