COPD

Je bent hier:

COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken. Wanneer jij COPD hebt, kan jij je erg benauwd voelen. Daardoor kan aankleden, traplopen en boodschappen doen snel te veel zijn. Bewegen met COPD lijkt dan niet prettig. Toch is regelmatig bewegen belangrijk op de lange termijn. Jij verbetert jouw conditie en vermindert jouw klachten. Daarnaast ben jij minder vatbaar voor een longaanval. Het beweegprogramma COPD is speciaal ontwikkeld om jouw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen. Wil jij jouw conditie verbeteren en leren omgaan met COPD? Neem dan contact op met de fysiotherapeut.

In sommige gevallen wordt COPD vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag naar de voorwaarden bij jouw zorgverzekeraar.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor COPD

App Store logo icon - fysioholland

Bewegen met COPD

Bij COPD, longemfyseem of chronische bronchitis is genoeg beweging extra belangrijk. Het beweegprogramma COPD helpt jou verder. Jij beweegt in een sociale, kleine groep onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden maak jij samen met jouw fysiotherapeut een persoonlijk plan. De fysiotherapeut weet wat leven met COPD betekent en wat er nodig is om dit te verbeteren. Jij leert jouw fysieke grenzen kennen en hiermee om te gaan, en bouwt deze grenzen stap voor stap uit.

Voordelen bewegen met COPD

Starten met bewegen heeft veel voordelen. Jij bent minder snel benauwd, jij slaapt beter, krijgt meer energie, jouw botten en spieren worden sterker, jouw weerstand verbetert en de kans op een longaanval of ziekenhuisopname wordt kleiner. Alle vormen van beweging zijn goed, jij kunt wandelen, een stukje fietsen, tuinieren of zwemmen. Vind jij het lastig om te starten of beweeg jij liever onder begeleiding van een specialist? Dan is het beweegprogramma uitermate geschikt voor jou.

Liever individuele begeleiding bij COPD?

Uiteraard kan jij ook individuele begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in COPD krijgen. Wanneer van toepassing is ook een behandeling aan huis mogelijk. Hiervoor heb jij een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De individuele behandeling en begeleiding is gericht op het verbeteren van spierkracht en conditie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Ook is het mogelijk samen met een psychosomatisch fysiotherapeut te leren omgaan met eigen fysieke grenzen en angsten.

"Door mijn COPD zal ik geen marathon meer kunnen lopen of mee kunnen doen aan de Elfstedentocht, maar ik voel mij veel minder moe dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut!"

Hans, cliënt Amsterdam Oost

Afspraak COPD

Voor COPD kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak