COPD

Je bent hier:

COPD

Bij COPD zijn de longen chronisch ontstoken. Wanneer u COPD heeft, kunt u zich erg benauwd voelen. Daardoor kan aankleden, traplopen en boodschappen doen snel te veel zijn. Bewegen met COPD lijkt dan niet prettig. Toch is regelmatig bewegen belangrijk op de lange termijn. U verbetert uw conditie en vermindert uw klachten. Daarnaast bent u minder vatbaar voor een longaanval. Het beweegprogramma COPD is speciaal ontwikkeld om uw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen. Wilt u uw conditie verbeteren en leren omgaan met COPD? Neem dan contact op met de fysiotherapeut.

In sommige gevallen wordt COPD vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag naar de voorwaarden bij uw zorgverzekeraar.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor COPD

App Store logo icon - fysioholland

Bewegen met COPD

Bij COPD, longemfyseem of chronische bronchitis is genoeg beweging extra belangrijk. Het beweegprogramma COPD helpt u verder. U beweegt in een sociale, kleine groep onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Op basis van uw wensen en mogelijkheden maakt u samen met uw fysiotherapeut een persoonlijk plan. De fysiotherapeut weet wat leven met COPD betekent en wat er nodig is om dit te verbeteren. U leert uw fysieke grenzen kennen en hiermee om te gaan, en bouwt deze grenzen stap voor stap uit.

Voordelen bewegen met COPD

Starten met bewegen heeft veel voordelen. U bent minder snel benauwd, u slaapt beter, krijgt meer energie, uw botten en spieren worden sterker, uw weerstand verbetert en de kans op een longaanval of ziekenhuisopname wordt kleiner. Alle vormen van beweging zijn goed, u kunt wandelen, een stukje fietsen, tuinieren of zwemmen. Vindt u het lastig om te starten of beweegt u liever onder begeleiding van een specialist? Dan is het beweegprogramma uitermate geschikt voor u.

Liever individuele begeleiding bij COPD?

Uiteraard kunt u ook individuele begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in COPD krijgen. Wanneer van toepassing is ook een behandeling aan huis mogelijk. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De individuele behandeling en begeleiding is gericht op het verbeteren van spierkracht en conditie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Ook is het mogelijk samen met een psychosomatisch fysiotherapeut te leren omgaan met eigen fysieke grenzen en angsten.

"Door mijn COPD zal ik geen marathon meer kunnen lopen of mee kunnen doen aan de Elfstedentocht, maar ik voel mij veel minder moe dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut!"

Hans, cliënt Amsterdam Oost

Afspraak COPD

Voor COPD kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Maak een afspraak