mark scheurde voorste kruisband

De 35-jarige Mark scheurde tijdens een voetbalwedstrijd zijn kruisband. Hij ging in duel met zijn tegenstander, wilde zich omdraaien maar zijn knie bleef staan. Medespelers op het veld gaven aan iets te horen kraken, zelf had hij niet het idee dat er iets afgescheurd was maar in het ziekenhuis bleek het tegendeel waar te zijn, zijn voorste kruisband was gescheurd. Hij deelt graag zijn ervaring en behandeling bij Justin Overweg van FysioHolland Medicort met u.

Intensieve behandeling

Mark: “De revalidatie van een voorste kruisbandoperatie is een lang traject. Daar heb ik me in het begin wat op verkeken. Ik kreeg naast de behandeling in de praktijk ook oefeningen mee voor thuis maar kon me moeilijk motiveren om die oefeningen daadwerkelijk te doen. De eerste weken vorderde het herstel hierdoor niet en ben ik uiteindelijk intensief (vijf keer per week op de praktijk) behandeld, dat is best pittig.”

Hinder van een gescheurde kruisband

“In het begin kon ik alleen maar met krukken lopen, na 7 weken kon ik dat gelukkig weer zonder, maar hurken ging nog moeilijk. Ik heb 2 jonge kinderen, op dat moment merkte ik pas dat ik heel vaak hurk om met ze te spelen.”

De juiste begeleiding

“Vooral bij de begeleiding tijdens de oefeningen was ik erg bij gebaat. Altijd werd duidelijk uitgelegd hoe ik de oefeningen uit moest voeren zodat ik ze later zelfstandig op kan pakken. Ook de variatie in verschillende oefeningen was top. Justin is een vakman. Hij weet waar hij het over heeft en wist bij mij de juiste snaar te raken, zodat ik gemotiveerder aan het trainen ging en resultaat boekte.”

Het resultaat

“Inmiddels heb ik mezelf gemotiveerd om een abonnement bij de sportschool te nemen en train ik daar iedere week mijn beenspieren om klachten in de toekomst te voorkomen. Daarnaast stond ik binnen een jaar weer op het voetbalveld en speel ik weer zonder pijn mijn wedstrijden.”

Een 9!

“Justin wist er met de juiste woorden en oefeningen voor te zorgen dat ik mijn motivatie vond en zelf actief aan de slag ging met mijn herstel. Wanneer dat niet gelukt was had mijn herstel veel langer geduurd. Ik geef mijn behandeling bij Justin daarom een dikverdiende 9! Daarnaast wil ik Patricia en Bart ook mijn complimenten geven, wanneer ik niet bij Justin terecht kon gaven zij mij de gewenste behandeling.”

Wil jij meer weten?

Heb jij regelmatig last van jouw knie of knieën? Heb jij een gescheurde kruisband? Word of ben jij geopereerd aan jouw knieën? Ben jij benieuwd op welke manier wij jou zouden kunnen helpen? Bij FysioHolland werken door het hele land kniespecialisten die samen met jou, voor, tijdens en na een kruisband operatie werken aan jouw herstel. Neem gerust contact op met een praktijk bij jou in de buurt en stel al uw vragen.