Misschien dat het u bekend voorkomt: u heeft een lange werkdag erop zitten en heeft daarna geen energie of zin meer om nog iets te doen. Ook ‘s ochtends heeft u nauwelijks puf om uit bed te komen. Als dit een enkele keer voorkomt, is er in principe niets aan de hand. Bijna iedereen heeft hier namelijk wel eens last van. Het wordt vervelend als het steeds vaker voorkomt en het uw dag gaat beheersen. Dit kan betekenen dat u een burn-out heeft of tegen een burn-out aanhikt.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken burn-out

 

Waarom raakt het de ene persoon wel en anderen niet? Omdat per persoon de omstandigheden nooit precies hetzelfde zijn. Denk aan zaken zoals persoonlijkheid, genen en omgeving. Het is niet zo dat u van alleen hard werken een burn-out krijgt. U krijgt een burn-out door een lange periode te veel van uzelf vragen waarbij u niet let op het herstel. U overbelast uw lichaam te lang.

Soorten overbelasting bij een burn-out:

  • Fysiek: Door overmatig sporten/trainen;
  • Mentaal: Door bijvoorbeeld een drukke baan waarbij u veel moet denken;
  • Psychisch: Door stress van targets of relatieproblemen;
  • Immunologisch: Door het hebben van een (chronische) ziekte.

Er treedt schade op als er te veel wordt belast en kenmerkt zich door langdurige stress (fysiek of mentaal). Vaak gaat dit een aantal jaren goed en lijkt het lichaam veerkrachtig te zijn. Tot op een zeker moment het plotseling ophoudt. Uw lichaam wil niet meer: de voorraden zijn op: iemand is opgebrand (vandaar de naam).

Fysiotherapie bij een burn-out

 

(psychosomatische) Fysiotherapie kan u helpen bij (het voorkomen van) een burn-out. Eerst zullen we kijken naar de oorzaak van je klachten. De klachten bepalen namelijk welke behandeling wordt toegepast. Hierna stellen we samen met u een behandelplan op. Aan de hand van dit plan gaan we samen met u aan de slag om u van deze klachten af te helpen. Wij helpen u door middel van:

  • Oefeningen
  • Adviezen en voorlichting
  • Ontspanningsoefeningen

Wij helpen u niet alleen van uw klachten af, maar helpen u ook bij het voorkomen van een nieuwe burn-out door u te leren omgaan met stressvolle situaties en periodes in de toekomst. Hierdoor vindt u weer de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en kunt u uw werk weer oppakken. Ook zult u weer meer plezier beleven aan uw werk en andere activiteiten.

Zoek een locatie bij u in de buurt voor een burn-out

Voor een burn-out kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over een burn-out?