Je bent hier:

Bewegen naar Beter

Heeft u diabetes type 2, hart- en vaatziekten of een andere chronische aandoening? Dan heeft uw huisarts waarschijnlijk al aangegeven dat meer beweging goed kan helpen uw klachten te verminderen. Maar waar te beginnen? Twijfelt u welke sport geschikt is voor u? Of is de drempel naar de sportschool of -club wat te hoog? En wilt u graag meer ondersteuning bij het (beginnen met) sporten? Via Bewegen naar Beter werkt u samen met een sportconsulent en fysiotherapeut aan uw conditie en kracht, zodat u uiteindelijk kunt doorstromen naar het reguliere sportaanbod. Ook starten met bewegen? Meld u aan!

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Gezond leven met diabetes

Bij chronische aandoeningen zoals diabetes of hart- en vaatziekten is het belangrijk om voldoende te bewegen. Door beweging daalt uw cholesterol, uw verkleint de kans op latere complicaties en er zijn soms minder medicijnen nodig. Bewegen naar Beter is erop gericht het bewegen met een chronische aandoening veilig en verantwoord op te bouwen. Dankzij de samenwerking met lokale specialisten zoals huisarts, gemeente, sportconsulent en -vereniging kunnen we langere tijd professionele begeleiding bieden, zodat u kunt blijven bewegen en uw gezondheidsklachten verminderen.Sporten met een chronische aandoening

Samen met lotgenoten die ook hun gezondheid willen verbeteren, werkt u in een sociale omgeving aan uw persoonlijke doelen. Deelnemen aan dit programma is dus niet alleen gezond, maar ook nog eens gezellig! Onder begeleiding van de fysiotherapeut bouwt u uw vertrouwen, kracht en conditie op. Hierna kunt u overstappen naar het reguliere sportaanbod, en adviseert u hoe u in het dagelijks leven met uw gezondheidsklachten om kunt gaan.

Sporten onder professionele begeleiding

Nadat u drie maanden bij de fysiotherapeut heeft getraind, gaat u op zoek naar een sport die bij u past waar u zelfstandig kunt blijven bewegen. Samen met de fysiotherapeut gaat u na of deze sport geschikt voor u is. Via de vereniging waar u gaat sporten krijgt u persoonlijke begeleiding om terugval te voorkomen. Zo kunt u blijven bewegen en uw gezondheid verbeteren.

"Dankzij Bewegen naar Beter ben ik lid geworden van een sportschool en sport ik nu 3 á 4 keer per week. Ik voel me veel fitter dan voorheen en zit beter in mijn vel!"

Dirk (63 jaar), deelnemer Bewegen naar Beter Rotterdam

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie over dit programma of fysiotherapie bij diabetes, hart- en vaatziekten of een andere chronische aandoening? Vind hier uw dichtstbijzijnde locatie of maak direct een afspraak met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak