BeweegKuur GLI

Je bent hier:

BeweegKuur GLI

Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht of obesitas? En wil je daar graag iets aan doen? Dan is de BeweegKuur GLI iets voor jou! Onder begeleiding van een fysiotherapeut, leefstijlcoach én een diëtist ga je werken aan jouw gezondheid.

Momenteel bieden wij de BeweegKuur GLI alleen aan in Amsterdam Noord.

Wat is de BeweegKuur GLI?

De BeweegKuur GLI is een programma van 2 jaar (1 jaar behandelfase en 1 jaar onderhoudsfase) waarbij je samen met een fysiotherapeut, leefstijlcoach en diëtist aan de slag gaat. Het doel van deze Gecombineerde Leefstijinterventie is het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding en het aanpassen van je leefstijl door gedragsverandering. Het traject bestaat uit individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Hoe werkt het?

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Je start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar je huidige leefstijl en samen maken jullie een plan om in je leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stel je samen met de fysiotherapeut een beweegplan op dat bij jou past. Naast inspanning is het ook belangrijk dat je voldoende ontspant. De diëtist kijkt naar je huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe je deze aanpassingen kunt volhouden.

Voor wie?

Wanneer je 18 jaar of ouder bent en overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten) of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30) kun je in aanmerking komen voor deelname. Het is van belang dat je eerst naar de huisarts gaat en informeert naar de mogelijkheden. Om deel te kunnen nemen heb je een verwijzing nodig.

BeweegKuur GLI

Volledig vergoed na verwijzing door huisarts

De Beweegkuur GLI is een bewezen effectief, erkende interventie waar bewegen, voeding en gedragsverandering centraal staan. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via een huisarts en het traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

"Afvallen kon ik elke keer wel, maar daarna op gewicht blijven was erg moeilijk. Door mijn deelname aan de GLI heb ik nu voor langere tijd een stok achter de deur en dat helpt me om betere keuzes voor mezelf te maken. Het gaat niet snel, maar dat wil ik ook niet. Ik wil dat het resultaat blijft en het nu echt anders gaat zijn dan voorheen!"

Loes, 57 jaar

FysioHolland werkt samen met