Fysiotherapeut Amsterdam Marloes Duininck

Uit onderzoek (NRC, 12 januari 2016) blijkt dat lage rugklachten minder snel terugkomen wanneer u dagelijks oefeningen doet en goede voorlichting krijgt over uw houding en beweegpatroon. Manueel therapeut Marloes Duininck heeft veel ervaring in het behandelen van cliënten met wervelkolom gerelateerde klachten. Samen met u pakt Marloes uw rug en/of nekklachten gericht aan en geeft zij handvatten mee om uw klachten tijdens uw dagelijks leven onder controle te krijgen en te houden.

Manuele therapie bij rug- en nekklachten

Marloes: “Als manueel therapeut ben ik gewend om niet alleen naar de klachtenregio te kijken, maar naar de hele keten, dus ook naar de aangrenzende gewrichten. Zo is het bij lage rugklachten belangrijk om de functie van middenrug, heupen, onderste extremiteit en bekkenbodem niet te vergeten en mee te nemen in het onderzoek. Op die manier bekijk ik samen met u alle mogelijke oorzaken en wordt er niets over het hoofd gezien.”

Snel van uw rugklachten af met Back to Move

“Back to Move is een complete aanpak voor lage rugpijn en bestaat uit (een combinatie van) fysiotherapeutische begeleiding, voorlichting, coaching, digitale informatie en begeleiding op afstand via de FysioHolland App met instructievideo’s van oefeningen. Door de combinatie van deze verschillende behandelvormen en de aansturing op zelfregie door middel van de online oefeningen wordt de kans op een langdurig herstel vergroot.”

“Mijn belangrijkste doel is om u zo snel mogelijk pijnvrij uw dagelijkse bezigheden, hobby’s en sport uit te kunnen laten voeren. De duur van uw herstel is afhankelijk van verschillende factoren zoals andere klachten en leeftijd. Acute klachten verminderen vaak al binnen zes weken, subacuut binnen 12 weken en cliënten met chronische klachten ervaren binnen zes maanden verbetering. Inmiddels zijn diverse cliënten succesvol behandeld met behulp van het Back to Move traject.”

Waarborgen van kwaliteit

“Naast mijn werkzaamheden als manueel therapeut waarborg ik als kwaliteitsmanager van Amsterdam de kwaliteit binnen onze praktijken. Om de kwaliteit van uw behandeling voor rugklachten verder te garanderen zijn mijn collega’s en ik aangesloten bij Rugpijnnetwerk Amsterdam, een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde fysiotherapeuten, medisch specialisten en huisartsen in en rond Amsterdam. Dankzij deze samenwerking kunt u rekenen op korte lijnen tussen de verschillende zorgverleners waardoor u snel de juiste zorg ontvangt wanneer dit nodig blijkt te zijn.”

Meer weten of een afspraak maken?

Heeft u lage rugpijn en wilt u weten hoe u uw rugklachten kunt verhelpen? Dan bent u bij FysioHolland aan het juiste adres. Onder begeleiding van een fysiotherapeut werkt u aan uw herstel en leert u hoe u uw klachten onder controle kunt krijgen én houden.

Neem contact op met FysioHolland Amsterdam via (020) 694 62 54 of stuur een e-mail naar amsterdam@fysioholland.nl.
Wilt u liever contact met een specialist bij u in de buurt? Bekijk hier al onze locaties en neem vrijblijvend contact op.