Bekkenbodemklachten

Je bent hier:

Bekkenbodemklachten

Last van ongewenst urineverlies? Een drukkend gevoel in de onderbuik? Pijn tijdens of na geslachtsgemeenschap? Vaak durven we niet open over bekkenbodemklachten te praten. Begrijpelijk, maar niet nodig. Bekkenbodemklachten komen veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Vaak ligt de oorzaak in een te hoge of te lage spierspanning en is de oplossing voor bekkenbodemklachten dichterbij dan jij denkt. Onder begeleiding van een geregistreerde bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut kan jij de klachten sterk verminderen. Blijf niet onnodig rondlopen met jouw klacht, maar maak een afspraak met één van onze specialisten.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Fysiotherapie bij bekkenbodemklachten

Bekkenbodemklachten ontstaan vaak geleidelijk, maar kunnen ook ontstaan tijdens een stressvolle periode of na een operatie in het bekkengebied. Veel klachten worden veroorzaakt door een te hoge of lage spierspanning. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten rondom het bekkengebied en kan jou begeleiden met de juiste oefeningen, adviezen en therapie waardoor jouw klachten afnemen of verdwijnen. Wil jij een oplossing voor jouw klachten? Maak dan direct een afspraak.

Veelvoorkomende bekkenbodemklachten

De spieren in jouw rug, buik en bekkenbodem vervullen een belangrijke functie bij de controle over uw houding, bewegingen, plassen, ontlasten en vrijen. Als deze niet goed meer (samen)werken, kunnen deze klachten ontstaan: hevige aandrang of moeite met plassen of ontlasten, ongewild verlies van urine of ontlasting, verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen, erectiestoornissen en klachten of pijn in de onderbuik en het bekkengebied. De bekkenfysiotherapeut kan jou begeleiden bij het verminderen of verhelpen van deze klachten.

Behandeling bekkenbodem

Bij het disfunctioneren van de bekkenbodemspieren bekijken we wat de oorzaak is van jouw klachten en maken we samen met jou een persoonlijk behandelplan. De bekkenfysiotherapeut kan (mogelijk ook met inwendig onderzoek) de bekkenbodem beoordelen door onderzoek en meting, de bekkenfysiotherapeut is hiervoor opgeleid en doet dit indien nodig in overleg met jou. jij leert alle relevante spieren bewust te ontspannen en trainen, zodat jij jezelf kunt aanleren deze spieren weer goed te gebruiken, waardoor jouw klachten verminderen.

“De bekkenfysiotherapeut gaf mij praktische handvatten om de spieren te trainen en de geruststelling dat de klachten ook weer over zouden gaan.”

Rachelle, 32 jaar

Afspraak bekkenbodemklachten

Voor bekkenbodemklachten kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.