Cliënt aan het woord Leroy uit Maastricht


Ieder jaar komen er ruim 1,5 miljoen mensen bij de fysio- of manueel therapeut met nek- en/of rugklachten. Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, lichamelijke fitheid en leeftijd kunnen hier een belangrijke rol in spelen maar ook fysieke factoren zoals zwaar werk dat dagelijks uitgevoerd moet worden. Dit laatste is waarschijnlijk voor de 27-jarige Leroy uit Maastricht de bottleneck geweest voor het ontstaan van zijn rugklachten. Hij vertelt graag meer over zijn rugklachten en de behandeling bij FysioHolland Maastricht.

Tijdens mijn werk wilde ik iets optillen, waarbij ik door mijn rug ging. De eerste week heb ik veel pijn gehad en kon ik bijna niet bewegen. Na de eerste week ging het bewegen iets beter, maar werd de rugpijn erger. Ik ben toen voor behandeling naar FysioHolland gegaan, daar kwam ik bij fysiotherapeut Philippe Crescente terecht.”

Hoe ziet een behandeling bij rugklachten eruit?

“Ik kreeg voorafgaand de behandeling een vragenlijst toegestuurd om in te vullen. Hiermee kreeg de fysiotherapeut inzicht in de klachten die bij mij speelden. Mijn behandeling bestond met name uit het mobiliseren en masseren van mijn rug om zo de pijnklachten te verminderen. Daarnaast  kreeg ik huiswerkoefeningen mee om thuis mijn romp en rug sterker te maken. Deze oefeningen zijn heel makkelijk te volgen via de FysioHolland App met voorbeeld video’s van de oefeningen.”

“Ik kan eigenlijk vrijwel alles weer.”

Wat is het resultaat?

“Ik kan eigenlijk vrijwel alles weer. Op mijn werk zijn ze zo flexibel dat ik even wat lichter werk mag verrichten. Afgelopen zondag heb ik weer mijn sport, voetballen, beoefend en dat ging ook goed! Ik blijf thuis de oefeningen doen om mijn romp en rug sterker te maken en zo dergelijke klachten hopelijk te kunnen voorkomen in de toekomst.”

Welk cijfer geef je de behandeling?

“Ik geef mijn behandeling bij FysioHolland een 9! Philippe beschikt over veel vakkennis en heeft veel begrip voor de cliënt en de klachten. Hij ging zorgvuldig met mijn klachten om en gaf duidelijke instructies over het uitvoeren van dagelijkse bewegingen.”

Wat is jouw advies voor mensen met rugklachten?

“Ik raad mensen aan om ook FysioHolland in te schakelen bij klachten. Eén van de redenen is de duidelijke vragenlijst, waardoor ze goed in kaart brengen wat voor klachten je hebt en hoe ze jou daar zo snel mogelijk vanaf kunnen helpen. Daarnaast vond ik de persoonlijke begeleiding van Philippe erg fijn, hij had veel begrip en gaf duidelijke instructies, dit heb ik als zeer prettig ervaren.”

Meer weten of een afspraak maken?

Wil jij meer weten over de behandeling bij lage rugklachten of een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op met één van onze praktijken of bel 088 374 16 00.