halve knieprothese

De 69-jarige Lies ging in december 2017 naar de huisarts vanwege knieklachten. Door de pijn ging zij steeds meer pijnmedicatie gebruiken en helaas gaf een injectie bij de orthopeed ook niet de gewenste verlichting. Uiteindelijk kreeg Lies de mogelijkheid voor een operatie waarbij zij een halve knieprothese, ook wel een hemi-prothese kreeg. Ze vertelt graag meer over haar klachten en de behandeling bij FysioHolland Amsterdam Oosterpark.

“Vanwege de pijn in mijn knie ging ik naar de huisarts waar ik doorverwezen werd voor foto’s van mijn beide knieën. Ik begon met behandeling bij de fysiotherapeut gevolgd voor behandelingen bij de orthopeed. Helaas verergerden mijn pijnklachten en ook lopen werd een probleem. Ik ging steeds meer pijnstillers gebruiken. Uiteindelijk heb ik gelukkig toch de mogelijkheid gekregen om mijn knie te laten opereren en kwam ik in aanmerking voor een halve knieprothese.”

Plaatsen van een halve knieprothese

“In oktober werd ik eindelijk geopereerd, voor mijn operatie had ik alvast een intake bij FysioHolland gehad. Tijdens deze intake ben ik goed geïnformeerd over het herstelproces na de operatie en werd ik geadviseerd welke elleboogkrukken in het best kon gebruiken.

Specialist Pieter Renders: “Een halve knieprothese (hemi-prothese), is een steeds vaker uitgevoerde operatie techniek waarbij de cliënt een deel van zijn/haar eigen knie behoudt. De resultaten zijn over het algemeen erg goed, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt.”

Fysiotherapie aan huis bij een halve knieprothese

“Na de operatie kwam fysiotherapeut Pieter Renders langs voor een behandeling aan huis. Hij gaf mij het advies de voorgeschreven pijnmedicatie te gaan gebruiken en observeerde hoe ik liep met de krukken en hoe ik me verplaatste met de rollator. Daarnaast hielp hij met het installeren van de hometrainer (zadelhoogte en weerstand) en begeleidde hij mij bij het opstappen. Verder kreeg ik oefeningen waarmee ik zelf thuis actief aan de slag kon gaan met mijn herstel. Inmiddels ga ik ook weer wekelijks naar de praktijk om middels oefeningen met gewichten mijn spieren rondom mijn knie zo sterk mogelijk te maken.”

Lies: “Pieter heeft mij gestimuleerd en zijn deskundigheid en professionaliteit zorgen voor vertrouwen. Ik kan nu weer grotere afstanden lopen, zonder pijn, met plezier en ik durf weer op vakantie te gaan!”

Pieter komt in de buurt van een 10

“Ik heb inmiddels 19 behandelingen gehad en ben van mening dat de fysiotherapie mij heel goed geholpen heeft. Pieter heeft mij gestimuleerd en zijn deskundigheid en professionaliteit zorgen voor vertrouwen. Ik kan nu weer grotere afstanden lopen, zonder pijn, met plezier en ik durf weer op vakantie te gaan! Pieter gaf me daarbij nog de tip om bij een lange vliegreis regelmatig te gaan staan en te lopen en bepaalde bewegingen te doen. Ik ben niet van het cijfer 10 geven, maar Pieter komt daar toch wel echt dicht bij in de buurt!”

Wil jij meer weten?

Heb jij regelmatig last van jouw knie of knieën? Word of ben jij geopereerd aan jouw knieën? Ben jij benieuwd op welke manier wij jou zouden kunnen helpen? Neem gerust contact op met een praktijk bij jou in de buurt en stel al jouw vragen.