Uw benen worden bij bewegen eigenlijk altijd wel belast. Wist u dat veel beenklachten afkomstig zijn uit de lage rug of heupen? Wist u ook dat uw knie het meest kwetsbare deel van uw been is? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met u op zoek naar de oorzaak van uw beenklachten en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak en ontstaanswijze van beenklachten

Er zijn verschillende risicofactoren die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van klachten aan het been. Een veelvoorkomende oorzaak is een ongezonde leefstijl. Mensen die veel roken/drinken hebben ook een grotere kans op aderverkalking. Er zijn ook heel veel fysieke factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van beenklachten, zoals een sportletsel of artrose.

Klachten en verschijnselen van beenklachten

De voornaamste klachten die u zult ervaren zijn pijn, kramp of een moe gevoel tijdens het lopen of fietsen. De klachten verminderen wanneer u stilstaat of uitrust. Meestal bevindt de pijn zich in de kuit, maar kan ook optreden in het bovenbeen, de tenen, de voetzolen en de bilregio. Daarnaast kan de voet van been waar u klachten heeft ook kouder aanvoelen of bleek verkleuren.

Fysiotherapie bij beenklachten

 

Bij de intake wordt de oorzaak van uw beenklachten achterhaald. Op grond van de oorzaak wordt uw behandeling bepaald. Hierna stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij samen met u aan de slag om u weer klachtenvrij te maken. Dit kan door middel van:

  • Adviezen en voorlichting
  • Massages
  • Mobilisaties en manipulaties
  • Oefeningen

Zoek een locatie bij u in de buurt voor beenklachten

Voor beenklachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over beenklachten?