Jouw benen worden bij bewegen eigenlijk altijd wel belast. Wist jij dat veel beenklachten afkomstig zijn uit de lage rug of heupen? Wist jij ook dat jouw knie het meest kwetsbare deel van jouw been is? Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen met jou op zoek naar de oorzaak van jouw beenklachten en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaak en ontstaanswijze van beenklachten

Er zijn verschillende risicofactoren die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van klachten aan het been. Een veelvoorkomende oorzaak is een ongezonde leefstijl. Mensen die veel roken/drinken hebben ook een grotere kans op aderverkalking. Er zijn ook heel veel fysieke factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van beenklachten, zoals een sportletsel of artrose.

Klachten en verschijnselen van beenklachten

De voornaamste klachten die jij zult ervaren zijn pijn, kramp of een moe gevoel tijdens het lopen of fietsen. De klachten verminderen wanneer jij stilstaat of uitrust. Meestal bevindt de pijn zich in de kuit, maar kan ook optreden in het bovenbeen, de tenen, de voetzolen en de bilregio. Daarnaast kan de voet van been waar jij klachten hebt ook kouder aanvoelen of bleek verkleuren.

Fysiotherapie bij beenklachten

Bij de intake wordt de oorzaak van jouw beenklachten achterhaald. Op grond van de oorzaak wordt jouw behandeling bepaald. Hierna stelt de fysiotherapeut samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van dit behandelplan gaan wij samen met jou aan de slag om jou weer klachtenvrij te maken. Dit kan door middel van:

  • Adviezen en voorlichting
  • Massages
  • Mobilisaties en manipulaties
  • Oefeningen

Zoek een locatie bij jou in de buurt voor beenklachten

Voor beenklachten kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.