Artrose in de nek

Je bent hier:

Artrose in de nek

De nek is zeer flexibel en bestaat uit wervels, tussenwervelschijven en spieren en banden die de nek stabiel houden tijdens het bewegen. Als het kraakbeen van de tussenwervelschijven slijt, is er sprake van artrose. De juiste oefeningen kan de verdere ontwikkeling van artrose verminderen en klachten als stijfheid, hoofdpijn en schouderpijn kunnen afnemen. De fysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen en kan u behandelen en adviseren bij artrose in de nek. Weten wat we voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor Artrose in de nek

App Store logo icon - fysioholland

Stijve nek door artrose

Via een MRI-scan of röntgenfoto is te zien of het kraakbeen versleten is. De eerste klachten van artrose in de nek zijn pijn, soms uitstralend naar de armen, stijfheid, hoofdpijn, schouderpijn en moeite met buigen of draaien van de nek. De fysiotherapeut kan samen met u een persoonlijk plan opstellen met nekoefeningen die het beste bij uw nekklachten passen.

Oorzaak artrose in de nek

Als reactie op de slijtage ontstaan kleine uitsteeksels (osteofyten) op het bot. Dit drukt op de zenuwen en mogelijk het ruggenmerg, waardoor de nekpijn sterker worden en ook tintelingen, gevoelloosheid en verminderde kracht in handen benen en voeten kunnen ontstaan. Artrose ontstaat niet alleen door ouderdom, maar kan ook veroorzaakt worden door zware belasting, breuken en blessures.

Wat te doen tegen nekpijn door artrose?

Bij artrose in de nek is het belangrijk dat u de nek in beweging houdt. Dit voorkomt dat de nekspieren stijf worden. Vraag voor de juiste oefeningen, frequentie en balans de fysiotherapeut om advies. Onze fysiotherapeuten werken met online huiswerkoefeningen, waardoor u ook gemakkelijk zelfstandig thuis kunt werken aan de vermindering van uw klachten.

Waar kunt u terecht?

Voor fysiotherapie bij artrose kunt u terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Vind hier een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak