Artrose

Je bent hier:

Artrose

Gewrichtsslijtage of artrose zorgt vaak voor stijve en minder soepele gewrichten. Om verdere slijtage tegen te gaan en pijn te verminderen is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen jou daarbij begeleiden met gerichte oefeningen en trainingen. Samen met de fysiotherapeut stelt jou doelen op, uiteraard afgestemd op jouw persoonlijke situatie en eventuele grenzen of beperkingen. Heb jij hier last van aan jouw heup of knie? Dan worden de eerste twaalf behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Wil jij pijnklachten en verdere slijtage verminderen? Maak een afspraak met de fysiotherapeut.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips of
huiswerkoefeningen
voor artrose

App Store logo icon - fysioholland

Wat is artrose?

Dit is de meest voorkomende reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht achteruit gaat. Artrose kan in alle gewrichten optreden, denk aan de nek, onderrug, knieën, heupen vingers en tenen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat sterke spieren en een goede stabiliteit rondom jouw heup en knie een positief effect hebben op artroseklachten. De fysiotherapeut behandelt en adviseert gericht bij vermindering van pijnklachten door artrose. Informeer wat onze specialisten voor jou kunnen betekenen.

Oorzaak artrose

Vaak wordt gedacht dat artrose met ouderdom te maken heeft, maar dat is niet het geval. Artrose kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Zware belasting door sporten, breuken, blessures, maar ook beenlengteverschil, heupdysplasie of overgewicht kunnen artrose veroorzaken. Doordat de botten bij tekort aan bescherming van het kraakbeen tegen elkaar schuren ontstaan er vervormingen en puntige aangroeiingen. Dit maakt bewegen lastig en pijnlijk. In beweging blijven lijkt niet prettig, maar met de juiste begeleiding kan de pijn juist afnemen.

Artrose behandeling

Na een intakegesprek stelt de fysiotherapeut een behandelplan op, gericht op jouw persoonlijke situatie en doelen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut train jij individueel of in groepsverband jouw spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Aanvullend zelf thuis trainen? Met de FysioHolland App wordt face-to-face fysiotherapie gecombineerd met de App. Hier kan jij huiswerkoefeningen terugkijken en jouw vorderingen bijhouden. Daarnaast ontvang jij herinneringen van jouw afspraken en als het weer tijd is voor jouw oefeningen.

“Via onze FysioHolland App kun jij het programma e-Exercise volgen. Onderzoek toont een positief effect van het programma voor cliënten met artrose aan de heup en/of knie. Zo werk jij snel en effectief aan vermindering van jouw klachten.”

Janno Barlage, Business & Innovation Manager FysioHolland

Afspraak artrose

Voor artrose kun jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.