Artrose

Je bent hier:

Artrose

Gewrichtsslijtage of artrose zorgt vaak voor stijve en minder soepele gewrichten. Om verdere slijtage tegen te gaan en pijn te verminderen is het belangrijk om in beweging te blijven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u daarbij begeleiden met gerichte oefeningen en trainingen. Samen met de fysiotherapeut stelt u doelen op, uiteraard afgestemd op uw persoonlijke situatie en eventuele grenzen of beperkingen. Heeft u artrose aan uw heup of knie? Dan worden de eerste twaalf behandelingen fysiotherapie en/of oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u pijnklachten en verdere slijtage verminderen? Maak een afspraak met de fysiotherapeut.

app-icon

Tips of
huiswerkoefeningen
voor artrose

App-Store-Logo-300x150

Wat is artrose?

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening waarbij het kraakbeen in het gewricht achteruit gaat. Artrose kan in alle gewrichten optreden, denk aan de nek, onderrug, knieën, heupen vingers en tenen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat sterke spieren en een goede stabiliteit rondom uw heup en knie een positief effect hebben op artroseklachten. De fysiotherapeut behandelt en adviseert gericht bij vermindering van pijnklachten door artrose. Informeer wat onze specialisten voor u kunnen betekenen.

Oorzaak artrose

Vaak wordt gedacht dat artrose met ouderdom te maken heeft, maar dat is niet het geval. Artrose kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Zware belasting door sporten, breuken, blessures, maar ook beenlengteverschil, heupdysplasie of overgewicht kunnen artrose veroorzaken. Doordat de botten bij tekort aan bescherming van het kraakbeen tegen elkaar schuren ontstaan er vervormingen en puntige aangroeiingen. Dit maakt bewegen lastig en pijnlijk. In beweging blijven lijkt niet prettig, maar met de juiste begeleiding kan de pijn juist afnemen.

Artrose behandeling

Na een intakegesprek stelt de fysiotherapeut een behandelplan op, gericht op uw persoonlijke situatie en doelen. Onder begeleiding van de fysiotherapeut traint u individueel of in groepsverband uw spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Aanvullend zelf thuis trainen? Met de FysioHolland App wordt face-to-face fysiotherapie gecombineerd met de App. Hier kunt u huiswerkoefeningen terugkijken en uw vorderingen bijhouden. Daarnaast ontvangt u herinneringen van uw afspraken en als het weer tijd is voor uw oefeningen.

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer informatie over de behandeling van artrose door de fysio- of oefentherapeut? Neem gerust contact met ons op. Vind hier uw dichtstbijzijnde locatie of maak direct een afspraak met een praktijk bij u in de buurt.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Maak een afspraak