Armklachten kunnen u tijdens het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. U kunt bijvoorbeeld last hebben van een stijf, pijnlijk, tintelend of brandend gevoel in uw armen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gaan samen op zoek naar de oorzaak en stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan op maat op.

Deze specialismes kunnen helpen bij deze klacht:

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Oorzaken armklachten

Er zijn meerdere soorten oorzaken voor deze klachten. Klachten aan de arm kunnen ontstaan door stress, overbelasting of een verkeerde werkhouding. Ook computerwerk, verwaarloosde blessures en beknelde (nek)wervels kunnen klachten aan de arm veroorzaken. Een tennis- of golfelleboog, het Carpel Tunnel Syndroom en CANS (voorheen RSI) zijn veel voorkomende klachten aan de arm.

Symptomen van armklachten

Deze klachten kunnen meerdere, uiteenlopende symptomen hebben. Veel mensen met klachten aan de arm hebben last van een zeurende, scherpe pijn als er bepaalde bewegingen worden gemaakt, zoals iets uit de kast pakken of een steen werpen. De pijn gaat vaak gepaard met tintelingen, krachtverlies of zelfs gevoelloosheid. De pijn neemt af als u even rust neemt.

Fysiotherapie bij armklachten

Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw armklachten af. Tijdens de intake onderzoekt uw (gespecialiseerde) fysiotherapeut uw armklachten. Er wordt onder andere gekeken naar de intensiteit en de duur van uw klachten, de beperkingen die u bij de dagelijkse activiteiten ervaart, de spierconditie en uw beweegpatroon. Op basis hiervan stelt uw fysiotherapeut een individueel behandelplan op. Met behulp van online huiswerkoefeningen en het advies van de therapeut merkt u vaak binnen enkele behandelingen verbetering.

Zoek een locatie bij u in de buurt voor armklachten

Voor armklachten kunt u terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij u in de buurt.

Search
Zoeken

Heeft u een vraag over armklachten?