Arbeidsfysiotherapie: van rugpijn tot werkstress

Je bent hier:

Arbeidsfysiotherapie: van rugpijn tot werkstress

Heb jij lichamelijke klachten waardoor jij het werk niet meer (volledig) kunt uitvoeren? Dan is het goed om begeleiding van een fysiotherapeut te zoeken. In veel gevallen kan algemene fysiotherapie al helpen bij onder andere rugpijn, nekklachten of schouderpijn. Als jouw klachten jou belemmeren in het werk is gerichte arbeidsfysiotherapie een betere oplossing. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben veel ervaring in het begeleiden van arbeidsrelevante klachten en komen op werkplekbezoek indien nodig. Samen met jou en eventueel jouw werkgever zorgen we ervoor dat jij snel weer volledig inzetbaar bent en klachtenvrij kunt werken.

Arbeidsgerelateerde fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering of mogelijk vanuit jouw werkgever.  

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

WerkJeSterk: vitale medewerkers

FysioHolland WerkJeSterk is speciaal ontwikkeld om een complete aanpak te bieden bij werkgerelateerde klachten. WerkJeSterk ondersteunt, behandelt en adviseert op zowel fysiek als mentaal vlak met als gemeenschappelijk doel: het creëren van een gezonde werkomgeving en optimale, duurzame inzetbaarheid. We bieden diverse diensten op het gebied van vitaliteit en gezond werken, zowel individueel als voor het gehele bedrijf. De diensten activeren en stimuleren gedragsverandering, zodat er ook op de lange termijn effect optreedt. Meer weten?

Wat doet een arbeidsfysiotherapeut?

De arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van werknemers die (dreigen te) verzuimen door lichamelijke klachten. De focus ligt op individuele, op het werk gerichte oefeningen en training, zodat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. De arbeidsfysiotherapeut werkt vanuit de fysiotherapiepraktijk, maar kan ook met jou naar jouw werk gaan om daar samen te zorgen voor een goede werkplek en een veilige terugkeer naar het werk na ziekteverzuim.

Behandeling bij de arbeidsfysiotherapeut

De arbeidsfysiotherapeut begeleidt jou bij het aanleren van gezond werken en het juist inrichten van de werkplek om klachten in de toekomst te voorkomen. Samen bespreek jij jouw klacht en doelen, waarna de arbeidsfysiotherapeut jouw lichamelijke belasting en belastbaarheid in kaart brengt en een behandelplan opstelt, eventueel in overleg met jouw werkgever. Indien de klachten ontstaan door jouw werkomstandigheden kan een werkplekonderzoek volgen. De therapeut werkt waar nodig samen met de bedrijfsarts, jouw leidinggevende, arboprofessionals en (para)medici.

“Door de fysiotherapeut zijn de klachten veel minder. Ik ben bewuster van wat ik zelf kan doen tijdens het werk om de klachten niet te verergeren of zelfs te voorkomen!”

Peter, schouderklachten door werk

Afspraak arbeidsfysiotherapie

Voor arbeidsfysiotherapie kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.