Angst voor chronische bekkenklachten na zwangerschap - fysioholland

Rachelle heeft altijd op hoog niveau gebasketbald. Het zit dan ook in haar bloed om actief bezig te zijn. Na haar bevalling voelde zij zich bijna direct weer fit en pakte zij al snel het lopen en fietsen weer op, totdat zij ineens veel pijn kreeg in haar bekken en aan haar stuitje.

Rachelle: “Ik kreeg ineens steeds meer pijn in mijn bekken en stuitje. Mijn bovenbenen en lies voelden ook verzuurd aan. Ik was angstig dat het kwam door te snel weer actief te zijn of nog erger, dat ik zelfs chronische bekkenklachten zou hebben.”

Tevreden over de behandeling

“Ik ben al vaker bij FysioHolland Amsterdam Oost onder behandeling geweest voor basketbalblessures. In eerste instantie ben ik daar uitgekomen uit gemak. Het was dichtbij huis. Maar ook nadat ik ergens anders ben gaan wonen blijf ik toch naar FysioHolland teruggaan. Ik ben gewoon heel tevreden over de behandelingen die ik hier krijg. Het persoonlijk contact maakte het voor mij heel vertrouwd. Ik kon altijd rechtstreeks naar ze bellen met vragen, ook buiten werktijden om.”

Fysiotherapie bij bekkenklachten

“Doordat ik elke keer zo goed ben geholpen, heb ik direct contact opgenomen met FysioHolland toen ik steeds meer bekkenklachten kreeg. Ik ben uitgekomen bij Anouk Stuivenberg, zij is bekkentherapeute. Anouk heeft mij meteen bij de eerste afspraak gerust kunnen stellen. De klachten waren veel minder ernstig, dan ik had verwacht. Zij heeft eerst onderzoek gedaan, gekeken wat er allemaal verzuurd was en welke bewegingen verkeerd gingen.”

“Wat ik vooral prettig vond, is dat zij heel goed analyseerde waar de klachten vandaan kwamen. Ze wist mij gerust te stellen.”

Andere houding door zwangerschap

“Haar conclusie was dat ik na mijn bevalling een andere houding was gaan aannemen. Ik was anders gaan lopen, spande mijn spieren veel meer aan. Zij heeft toen een behandelplan gemaakt waarbij ik vooral veel oefeningen moest doen om mijn stuitje meer te laten ontspannen.”

Bewustwording

“In totaal ben ik 5 keer bij Anouk geweest. Wat ik vooral prettig vond, is dat zij heel goed analyseerde waar de klachten vandaag kwamen. Ze wist mij gerust te stellen dat mijn klachten niet chronisch waren en goed uit te leggen waar de pijn vandaan kwam. Wat ik ook fijn vond was dat zij mij middels een plaatje heeft laten zien hoe het bekken eruit ziet en hoe de spieren met elkaar in verbinding staan. Bewustwording van mijn lichaam was voor mij heel waardevol. Ik kreeg praktische handvatten om spieren te trainen en de geruststelling dat de klachten ook weer overgaan door mij goed te houden aan de oefeningen.”

Tips

“Zij gaf mij ook als tips mee om vooral de oefeningen te blijven doen. Niet krampachtig te worden en gewoon weer te gaan sporten. Als ik een cijfer mag geven dan is het dikke 8,5 voor de behandelingen en therapeuten. Ik zou het zeker aanbevelen en dat heb ik ook gedaan. Ik heb het ook mijn schoonzusje aangeraden en nog twee vrienden.”

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over bekkenfysiotherapie? Zoek een praktijk bij u in de buurt en neem gerust contact met ons op.