AlterG: Anti-Gravity Treadmill

Je bent hier:

AlterG

Recentelijk een sportblessure opgelopen? Zojuist een operatie achter de rug? Op zoek naar een goede manier om kracht, coördinatie en fitheid te verbeteren of op peil te houden? Doordat de loopband gebruikmaakt van luchtdrukregulatie, wordt het lichaamsgewicht gereduceerd en kan er zonder teveel belasting getraind worden aan de fysieke fitheid. Voornamelijk (top)sporters maken gebruik van de loopband om hun fitheid op peil te houden, maar ook bij chronische zieken kan het apparaat ingezet worden.

 

Weten of dit voor jou de oplossing is? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat is AlterG?

Dit is een unieke loopband die gebruik maakt van luchtdrukregulatie. Hierdoor wordt het lichaamsgewicht gereduceerd en kan er zonder teveel druk worden getraind. Daarnaast heeft de loopband veel andere functies, zoals achteruit lopen. Ook kan de loopband de sportprestaties goed in kaart brengen.

Wanneer wordt een AlterG gebruikt?

Dit wordt gebruikt om de fysieke fitheid te trainen. Voornamelijk sporters maken hiervan gebruik, maar ook mensen met lichamelijke klachten of chronische ziekten kunnen gebruikmaken hiervan. Training gaat onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Voordelen AlterG

Door het trainen hiermee neemt de kans op sportblessures af ten opzichte van trainen onder normale omstandigheden. Daarnaast kan er ook met een blessure getraind worden zonder dat de blessure teveel belast wordt. Hierdoor blijven conditie, spierkracht en coördinatie op peil.

"De AlterG is een fantastisch apparaat om het revalidatietraject na een orthopedische operatie te versnellen. Ook voor de niet geblesseerde sporter kan dit een enorme bijdrage leveren aan het verbeteren van de belastbaarheid."

Matthijs Huinck, fysiotherapeut

Afspraak AlterG

Voor AlterG kan jij terecht bij één van onze praktijken. Zoek hier een praktijk bij jou in de buurt.

Search
Vergroot zoekgebied naar

Maak een fysiotherapie afspraak bij een locatie in de buurt

FysioHolland heeft fysiotherapiepraktijken verspreid over heel Nederland. Door te klikken op de locatie in het kaartje of in de A-Z index, Kun jij rechtstreeks een afspraak inplannen bij de locatie naar keuze.