Advies van de diëtist

Je bent hier:

Advies van de diëtist

Naast logopedieergotherapie en fysiotherapie biedt FysioHolland in het Tergooi ziekenhuis ook begeleiding door een diëtist. Ook op een aantal praktijken werken we nauw samen met diëtisten, bijvoorbeeld bij cliënten met diabetes, COPD of overgewicht. De diëtist is een specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Goede voeding is belangrijk om gezond en fit te blijven. Bij ziekte kan de juiste voeding bijdragen aan een sneller herstel en een optimale reactie op de behandeling. De diëtist begeleidt u wanneer u dieetadvies nodig heeft.

Vanuit de basisverzekering krijgt u drie uur dieetadvisering per jaar vergoed. Houd rekening met uw jaarlijkse eigen risico. Daarnaast wordt dit mogelijk vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering. Informeer bij u zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

app op mobiel icon - fysioholland

Tips, afspraakherinneringen,
huiswerkoefeningen?

App Store logo icon - fysioholland

Wat doet een diëtist?

Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. De diëtist kan u inzicht geven in uw eetgewoonten en de omstandigheden die hierop van invloed zijn. Samen gaat u na of uw voedingsgewoonten aangepast moeten worden en vervolgens stelt u met de diëtist een persoonlijk behandelplan op. De diëtist houdt daarbij rekening met uw persoonlijke en medische situatie en begeleidt u bij het aanleren van het dieet.Wanneer komt u bij een diëtist?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor een specialist om een diëtist bij de behandeling te betrekken. De meest voorkomende aandoeningen of problemen zijn oncologische aandoeningen met ondervoeding en/of voedingsproblemen, Maag-, lever-, darmziekten, zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, pre- en postoperatieve patiënten met (risico op) ondervoeding, maar ook bij diabetes, COPD of artrose kan een aanpassing in de voeding nodig zijn. Meestal geeft uw specialist een verwijzing voor de diëtist.Voedingsadvies van de diëtist

Er zijn diverse beroepen die zich met voedingsadvies bezighouden: van voedingskundige en voedingsadviseur tot voedingscoach en gewichtsconsulent. Er is echter één beroepstitel voor voedingsadvies die wettelijk beschermd is: diëtist. De diëtisten van FysioHolland Tergooi zijn allen geregistreerd in het kwaliteitsregister. Dit betekent dat de diëtist voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de individuele Gezondheidszorg).

“Ik kwam hier voor mijn dochter, die wat te zwaar was. Maar inmiddels train ik hier zelf ook, net als mijn schoonmoeder, zus én buurvrouw”

Emina Sahin, Amsterdam Oost

Waar kunt u terecht?

Wilt u meer weten of een afspraak maken met een diëtist bij FysioHolland Tergooi in Hilversum? Neem dan contact met ons op via (088) 753 14 50 of e-mail naar fysiohollandtergooi@tergooi.nl.

Vind uw dichtstbijzijnde locatie

Kaart Nederland met fysioholland vestigingen

Maak een afspraak