Oncologiefysiotherapie - fysioholland

Vandaag, 4 februari, wordt er wereldwijd aandacht besteed aan kanker. Deze dag is in het leven geroepen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat deze dag in het teken van de late gevolgen van kanker.

Het leven na kanker wordt voor veel mensen nooit meer zoals het was, er kunnen blijvende belemmeringen optreden zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en angst. Deze belemmeringen kunnen zich uiten in lichamelijke klachten zoals spanningsklachten, pijn, verminderde spierkracht, stijfheid, stug littekenweefsel en huidveranderingen en oedeem.

Hulp van de oncologiefysiotherapeut

De oncologiefysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de oncologiefysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen verschillen. Een oncologiefysiotherapeut richt zich samen met de cliënt op het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Expertisecentra Cancer Care Center

Tijdens de behandeling van kanker ziet een patiënt veel verschillende specialisten, vaak op verschillende locaties. Vandaag precies vijf jaar geleden is Cancer Care Center opgericht om al die zorg zoveel mogelijk op één plek aan te kunnen gaan bieden. Vanaf het allereerste begin werken wij intensief samen met Cancer Care Center en zijn veel van onze specialisten hier werkzaam

De aangeboden zorg kan gaan van het opstellen van een beweegprogramma, psychische ondersteuning of een passend dieet, tot het bieden van yoga voor een betere geestelijke balans of het aanmeten van de perfecte prothese. Hierbij staat een persoonlijke benadering door ervaren en professionele zorgverleners staat altijd voorop.

Oncofit Event in Amsterdam

Vandaag organiseert Cancer Care Center in samenwerking met het OLVG, Sattwanu en Vondelgym het Oncofit Event bij Vondelgym in Amsterdam Zuid. Tijdens dit event nemen kankerpatiënten deel aan een sportclinic om op die manier weer de motivatie en het belang van sporten en bewegen terugvinden. De dag eindigt met een meditatie en een gezonde proeverij.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verschillende behandelmogelijkheden bij kanker? Neem gerust contact op met Cancer Care Center, kijk hier voor een FysioHolland-praktijk bij u in de buurt of bel 088 374 16 00.